Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

WAŻNA INFORMACJA DLA UŻYTKOWNIKÓW FREESTYLE LIBRE

Komunikat firmy Abbott dotyczący problemów z ciągłością sprzedaży FreeStyle Libre:

Szybko rosnący popyt na system FreeStyle Libre w połączeniu z wcześniejszym niż oczekiwano dopuszczeniem do obrotu i objęciem refundacją w wielu krajach doprowadził do opóźnień wysyłek do niektórych klientów, którzy dokonali zakupu w sklepie internetowym.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że takie opóźnienie jest niedopuszczalne i dlatego chcielibyśmy Państwa najmocniej przeprosić za wynikłe niedogodności. Również dla nas taka sytuacja jest nie do zaakceptowania. W tym czasie koncentrujemy się na zapewnieniu dostępu naszym obecnym klientom, dlatego też wdrożyliśmy następujące środki zaradcze:

• Do dnia 1 lipca wstrzymujemy przyjmowanie zamówień od nowych klientów.
  • Obecni klienci będą mogli zamówić co 25 dni maksymalnie 2 sensory w ramach jednej wysyłki.
  • Dążymy do zwiększenia naszych zdolności produkcyjnych,  latem powinniśmy rozwiązać problem opóźnionych dostaw. Rozpoczęliśmy również budowę dodatkowego zakładu produkcyjnego, aby zapewnić dalszy wzrost liczby produkowanych sensorów.

Jako wyraz naszej wdzięczności za Państwa wsparcie w tym trudnym okresie pragniemy zaoferować naszym obecnym klientom darmową dostawę zamówień do momentu rozwiązania problemu opóźnień. Do tego czasu będziemy na bieżąco przesyłać Państwu nowe informacje.