Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

WAŻNA INFORMACJA DLA UŻYTKOWNIKÓW FREESTYLE LIBRE

Komunikat firmy Abbott dotyczący problemów z ciągłością sprzedaży FreeStyle Libre:

Szybko rosnący popyt na system FreeStyle Libre w połączeniu z wcześniejszym niż oczekiwano dopuszczeniem do obrotu i objęciem refundacją w wielu krajach doprowadził do opóźnień wysyłek do niektórych klientów, którzy dokonali zakupu w sklepie internetowym.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że takie opóźnienie jest niedopuszczalne i dlatego chcielibyśmy Państwa najmocniej przeprosić za wynikłe niedogodności. Również dla nas taka sytuacja jest nie do zaakceptowania. W tym czasie koncentrujemy się na zapewnieniu dostępu naszym obecnym klientom, dlatego też wdrożyliśmy następujące środki zaradcze:

• Do dnia 1 lipca wstrzymujemy przyjmowanie zamówień od nowych klientów.
  • Obecni klienci będą mogli zamówić co 25 dni maksymalnie 2 sensory w ramach jednej wysyłki.
  • Dążymy do zwiększenia naszych zdolności produkcyjnych,  latem powinniśmy rozwiązać problem opóźnionych dostaw. Rozpoczęliśmy również budowę dodatkowego zakładu produkcyjnego, aby zapewnić dalszy wzrost liczby produkowanych sensorów.

Jako wyraz naszej wdzięczności za Państwa wsparcie w tym trudnym okresie pragniemy zaoferować naszym obecnym klientom darmową dostawę zamówień do momentu rozwiązania problemu opóźnień. Do tego czasu będziemy na bieżąco przesyłać Państwu nowe informacje.