Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z Cukrzycą

SŁODKI TRAMWAJ 2015

Dziś, jak co roku 14 listopada na ulice Warszawy wyjechał SŁODKI TRAMWAJ, w którym wolontariusze i edukatorzy diabetologiczni STOŁECZNEJ FUNDACJI dla DZIECI Z CUKRZYCĄ namawiali mieszkańców Stolicy do skontrolowania poziomu cukru we krwi.

Niemałym powodzeniem cieszyli się również emisariusze zdrowej diety: JABŁKA I MARCHEWKI, które psażerowie naszego tramwaju zajadali ze smakiem :)

Wyjechaliśmy o godz. 10.00 z Placu Narutowicza na Ochocie. Trasa tramwaju zataczała pętlę (wiodąc przez Śródmieście ku Rondu Waszygtona, dalej na Pragę do Dworca Wileńskiego, by ponownie wrócić do Śródmieścia i na Ochotę), którą do godziny 14.00 pokonaliśmy trzykrotnie.

Do pomiaru cukru zachęciliśmy ponad 100 Warszawiaków. Większość osób miała bardzo dobre wyniki, poniżej 100 mg%. Kilku osobom z nieco podwyższonym poziomem cukru (powyżej 120 mg%) udzielono wskazówek dotyczących dalszego postępowania diagnostycznego i informacji o zagrożeniach związanych z zaniedbaniem leczenia choroby. Niestety zdiagnozowaliśmy również dwa przypadki nieleczonej cukrzycy typu II, glukometr wskazał poziomy cukru 192 i 210 mg%

Warszawska akcja Fundacji realizowana jest w ramach inicjatywy Ogólnopolskiej Federacji Organizacji Pomocy Dzieciom i Młodzieży Chorym na Cukrzycę finansowanej w ramach środków Funduszu Inicjatyw Obywatelskich. Badanie poziomu cukru we krwi sfinansowała firma Bayer. Serdecznie dziękujemy!

W akcję bardzo aktywnie włączyli się młodzi wolontariusze Fundacji z zaangażowaniem zachęcając Warszawiaków do wykonania pomiarów cukru, prowadząc edukację diabetologiczną, rozdając ulotki i numery SZUGARFRIKA-a :)

Wszystkim wolontariuszom zaangażowanym w akcję bardzo, bardzo dziękujemy!

I do zobaczenia na trasie za rok :).