Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

SŁODKI TRAMWAJ 2015

Dziś, jak co roku 14 listopada na ulice Warszawy wyjechał SŁODKI TRAMWAJ, w którym wolontariusze i edukatorzy diabetologiczni STOŁECZNEJ FUNDACJI dla DZIECI Z CUKRZYCĄ namawiali mieszkańców Stolicy do skontrolowania poziomu cukru we krwi.

Niemałym powodzeniem cieszyli się również emisariusze zdrowej diety: JABŁKA I MARCHEWKI, które psażerowie naszego tramwaju zajadali ze smakiem :)

Wyjechaliśmy o godz. 10.00 z Placu Narutowicza na Ochocie. Trasa tramwaju zataczała pętlę (wiodąc przez Śródmieście ku Rondu Waszygtona, dalej na Pragę do Dworca Wileńskiego, by ponownie wrócić do Śródmieścia i na Ochotę), którą do godziny 14.00 pokonaliśmy trzykrotnie.

Do pomiaru cukru zachęciliśmy ponad 100 Warszawiaków. Większość osób miała bardzo dobre wyniki, poniżej 100 mg%. Kilku osobom z nieco podwyższonym poziomem cukru (powyżej 120 mg%) udzielono wskazówek dotyczących dalszego postępowania diagnostycznego i informacji o zagrożeniach związanych z zaniedbaniem leczenia choroby. Niestety zdiagnozowaliśmy również dwa przypadki nieleczonej cukrzycy typu II, glukometr wskazał poziomy cukru 192 i 210 mg%

Warszawska akcja Fundacji realizowana jest w ramach inicjatywy Ogólnopolskiej Federacji Organizacji Pomocy Dzieciom i Młodzieży Chorym na Cukrzycę finansowanej w ramach środków Funduszu Inicjatyw Obywatelskich. Badanie poziomu cukru we krwi sfinansowała firma Bayer. Serdecznie dziękujemy!

W akcję bardzo aktywnie włączyli się młodzi wolontariusze Fundacji z zaangażowaniem zachęcając Warszawiaków do wykonania pomiarów cukru, prowadząc edukację diabetologiczną, rozdając ulotki i numery SZUGARFRIKA-a :)

Wszystkim wolontariuszom zaangażowanym w akcję bardzo, bardzo dziękujemy!

I do zobaczenia na trasie za rok :).